Hans Dur Molvik

Med brillene litt på snei, og med en alt for stor bunke med noter under armen er det alltid denne mannen som møter først, og blir igjen helt til slutt. Guttekor er på mange måter en helt unik type familie hvor det å være leder innebærer mye mer enn å bare dirigere.

Maestro Dur Molvik er en av landets fremste guttekordirigenter, med et helt uvurderlig overskudd når det kommer til det musikalske. I tillegg til sin faste plass bak dirigentpodiet finner han også ofte veien til flygelet og orgelet. Er du heldig møter han også opp med slåttetromme rundt livet. Han er rett og slett et musikalsk unikum.

For korister i St. Hallvard-guttene kjenner vi han riktignok som mer enn bare Maestro Dur Molvik. For oss er Hans en konstant som er der gjennom hele barndomstiden, ungdomstiden og resten av livet. Han er rett og slett pappaen i vår lille, store familie.

Musikalsk bakgrunn

Som gutt ble Hans tidlig tvunget til å tilbringe mye tid bak pianoet og orgelet, og som den pliktoppfyllende lille tassen han var ble han raskt en kløpper ved tangentene.

En slik vakker historie om et musikalsk barn må selvfølgelig også besøket kapittelet hvor det lille barnet utforsker sin rebelske side. I ungdomstiden var det ikke tvil om at den eneste formen for musikk som var verdt å bruke tiden sin på var black metal, og Hans inntok plassen bak trommesettet. Om du noen gang får gleden av å høre hva som skjer når Dur Molvik finner frem trommestikkene sine så er det denne delen av historien som er svaret på «Hvor har han det fra?»

Selv om han var en kløpper på trommer er det lov å si at han heldigvis utforsket musikkens veier i flere retninger, og til slutt forvillet han seg inn på kirkemusikkstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Orgelutdannelsen tok 5 år, men Hans klarte å fylle de årene med mye mer enn bare orgelspill. Det var her han fant sin store lidenskap på dirigentpodiet, og ved siden av studiet hadde han på det meste 5 kor han dirigerte.